Iza Kowalska z Albertowa

Izabela Kowalska ma 17 lat i mieszka w Albertowie w gminie Lipie. Izabela uwielbia spędzać czas z małymi dziećmi, jest wspaniałą opiekunką pełną ciepła i cierpliwości, a na dodatek jest kopalnią pomysłów. Dzieci w jej towarzystwie nie mogą narzekać na nudę. Sama ma cztery starsze siostry. Dziewczyny dobrze się rozumieją i wzajemnie wspierają w każdej sytuacji. W wolnym czasie od zajęć szkolnych i domowych odpływa w świat książek, w drugą „rzeczywistość”. Iza bardzo lubi nie tylko czytać, ale także oglądać ciekawe filmy i słuchać muzyki.

Ostra białaczka limfoblastyczna – taką diagnozę usłyszała w grudniu 2016 roku. Iza czuła się bardzo osłabiona i bolała ją głowa. Dolegliwości te zaczęły niepokojąco narastać w związku z czym rodzice udali się z córką do lekarza w celu wykonania badań kontrolnych. Tym sposobem trafiła na Oddział Onkologii i Hematologii Dziecięcej w Zabrzu. Niestety wyniki nie były pozytywne. Trudno jest pogodzić się z myślą o chorobie dziewczyny całej rodzinie i najbliższym, a najbardziej samej Izie, nastolatce, która miała pełno planów, a na czas choroby została niestety odcięta od rówieśników i tego wszystkiego co miała zamiar realizować w nowym roku.

Teraz jednak najważniejsza dla wszystkich jest walka z chorobą. Apelujemy zatem, aby zechcieli Państwo wesprzeć Izabelę i jej rodzinę, dzieląc się 1% podatku lub wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta dziewczyny. Dziękujemy za każdą, nawet najmniejszą kwotę bowiem będzie ona wielką pomocą w trudnych chwilach podczas leczenia Izy, a później także na etapie rehabilitacji.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 17.01.2017

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Izabela Kowalska”