Izabela KMIOTEK

Wiek: 2
Region: Podkarpacie
Miasto: Rzeszów

Izabela Kmiotek to 2 – letnia mieszkanka Rzeszowa. Gdy miała 4 miesiące rozpoznano u niej niemowlęcą ostrą białaczkę limfoblastyczną ALL B. Proces leczenia (chemioterapię, sterydoterapię  i antybiotykoterapię) przeszła w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie. Ze względu na wiek oraz mutację genu leczenie jest bardzo trudne. Dziewczynka zmaga się także z powikłaniami związanymi z chemioterapią, które wymagają stałego zażywania kosztownych leków. Izunia w styczniu 2021 przeszła przeszczep, a jej dawcą był jej 9-letni braciszek. Niestety szczęście nie trwało długo. W lutym po kontrolnych badaniach krwi świat Izy i jej rodziny zawalił się po raz kolejny. Nastąpiła kolejna wznowa. Nadzieją dla Izy jest terapia CAR-T – leczenie ostatniej szansy. Jej koszt to niespełna 1,4 miliona złotych. Na ten cel została założona zbiórka na portalu siepomaga:

Izunia prawie całe swoje życie spędziła w szpitalu, gdzie nauczyła się siedzieć, chodzić i mówić. Jest bardzo radosnym dzieckiem mimo bólu, który jej towarzyszy. Ukojeniem dla niej jest uśmiechnięty i miły personel oddziału. Lekarze, pielęgniarki i panie salowe są dla niej jak rodzina. Bardzo lubi lalki, ma swoje dwie ulubione, które przytula, całuje, karmi, usypia. Dziewczynka bardzo tęskni za swoim braciszkiem Dawidkiem. Największą trudnością dla rodziny są dalekie wyjazdy, rozłąka oraz rezygnacja z pracy jednego z rodziców, która znaczne pogorszyła sytuację finansową rodziny.    Marzeniem rodziców dziewczynki jest, aby przypadek córeczki podniósł statystyki wyleczalności dzieci z ostrej białaczki niemowlęcej.

Od Państwa wsparcia również zależy jak łatwe będzie stawianie przez Izę kroków w leczeniu. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki poprzez dokonanie darowizny na jej indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Izuni i jej najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informację z dnia 01.03.2021

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL49 1050 0099 6781 1000 1000 0870
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Izabela KMIOTEK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna