Jagoda Boczarowska ze Świętoszowic

Jagoda Boczarowska jest wrażliwą i czułą na ludzką krzywdę ośmiolatką ze Świętoszowic. W październiku 2016 roku dziewczynka trafiła do szpitala z problemem powiększonych migdałków i guzem na szyi. Po terapii antybiotykami nastąpiło niewielkie obkurczenie. Następnie wykonano badanie usg szyi, po czym Jagoda skierowana została na oddział onkologii dziecięcej w Zabrzu. Po wycięciu guza wraz z węzłem wykonano szereg badań i rozpoczęto chemioterapię. Ostateczna diagnoza – Chłoniak Burkitta, była szokiem dla całej rodziny.

Jagoda jest wszechstronnie utalentowaną i bardzo lubianą oraz dającą dobry przykład innym dziewczynką. Uczęszcza na zajęcia ze śpiewu połączone z baletem. Jest uzdolniona plastycznie, ale nie brakuje jej zamiłowania do sportu, a w szczególności lubi zajęcia na basenie. Niejednokrotnie brała udział w zawodach biegowych, na których zdobywała medale i wyróżnienia. Jej marzenia związane są ze światem tańca i śpiewu. Niedawno poznała Marcina Wyrostka i zgodnie ustalili, że kiedyś wystąpią na scenie w duecie :)

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Jagody, gdyż zdobyte środki pomogą w dalszej rehabilitacji i wzmocnieniu psychologicznemu dziewczynki. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz Jagody. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 14.12.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Jagoda Boczarowska”