Jakub Kowalski z Żor

Jakub Kowalski to 2-letni chłopczyk pochodzący z Żor, u którego na początku marca tego roku pojawiły się bardzo niepokojące objawy chorobowe. Narastające osłabienie, gorączka i wymioty sprawiły, że rodzice chłopczyka niezwłocznie udali się do lekarza.

Wykonane podstawowe badania dały sygnał by skierować Kubusia na Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii GCZD w Katowicach. Dalsza, bardziej szczegółowa i specjalistyczna diagnostyka wykazała przyczynę złego stanu zdrowia chłopczyka: ostra białaczka limfoblastyczna. Taka diagnoza spowodowała konieczność rozpoczęcia natychmiastowego leczenia, które zakładało m.in. włączenie chemioterapii.

Chłopczyk jest niezwykle pogodnym i pełnym energii dzieckiem. Tak naprawdę dopiero poznaje świat i każdy nowy dźwięk, kształt czy obraz są dla niego sporym przeżyciem. Trudno również mówić o konkretnych zainteresowaniach Kuby, ale śmiało można stwierdzić, że autka i układanie puzzli są numerem jeden na liście jego ulubionych zabaw.

Przed Kubą jeszcze długa droga do pełnego wyzdrowienia. Na tym etapie bardzo potrzebna jest nasza pomoc, by wesprzeć chłopczyka i jego rodzinę w tej niecodziennej i trudnej sytuacji. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na indywidualny numer konta. Za wszelką pomoc, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 22.07.2015

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Jakub Kowalski”