Jakub Mirek z Sosnowca

Jakub Mirek jest 5-letnim mieszkańcem Sosnowca. W sierpniu 2019 roku chłopczyk trafił na SOR z zezem. Okazało się, że powód był dużo poważniejszy – wykryto u niego guza IV komory mózgu. Kubuś jest już po operacji usunięcia guza, którego zdiagnozowano jako medulloblastomę. Po operacji u Kuby pogorszył się wzrok, wystąpił zez lewego oka oraz zaburzenia równowagi. Aktualnie chłopczyk jest pacjentem Oddziału Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie przyjmuje chemioterapię.

Kuba ma starszego brata, z którym uwielbia spędzać czas. Chłopcy razem grają w piłkę, pływają, nurkują i jeżdżą na rowerze. Kubuś bardzo lubi bajki – szczególnie Psi Patrol i Spidermana. W wolnym czasie z klocków lego tworzy niesamowite budowle.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Kubusia. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta chłopca i do przekazania 1% podatku. Każda wpłata przyczyni się do ułatwienia procesu leczenia, a także przyśpieszy jego powrót do normalnego życia, aby mógł wciąż poznawać otaczający go świat. Za każde okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 10.10.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Jakub MIREK”