Julia Legenza z Częstochowy

Julka Legenza, sympatyczna i pogodna trzylatka pochodząca z Częstochowy. Do tej pory z pasją oddawała się szalonym tańcom i radosnym śpiewom. Chętnie i z zaangażowaniem uczestniczyła we wszelkich zajęciach plastycznych. Razem ze swoimi dwiema młodszymi siostrami wypełniały do tej pory pozytywną energią cały dom!

Wszystko zaczęło się całkiem niewinnie, podobnie jak w wielu przypadkach… Juleczka z wysoką temperaturą trafiła do szpitala w Częstochowie. Po badaniu USG została skierowana do Kliniki Pediatrii, Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu. Rozpoznanie- Neuroblastoma IV stopnia.

Świat Julii i jej rodziny wywrócił się do góry nogami. Szpital…nowe otoczenie, nowi ludzie, nieznane do tej pory sytuacje związane z leczeniem. Dla takiej małej dziewczynki to naprawdę ogromne przeżycie, które niesie za sobą szereg emocji: lęk, złość, smutek. Przed Julką długi proces walki z chorobą. Koszty leczenia znacznie przekraczają możliwości finansowe rodziców. Dlatego gorąco apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe aby zwiększyć tym samym szanse Julki na powrót do zdrowia.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 22.10.2015

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Julia Legenza”