Julia Liszka z miejscowości Ujsoły

Julia Liszka to pogodna kilkulatka pochodząca z miejscowości Ujsoły. Pod koniec 2015 roku dziewczynka zaczęła mieć poważne problemy ze zdrowiem. Niepokojące siniaki oraz utrzymująca się gorączka dały podstawy, żeby rodzice Julii zaczęli szukać pomocy u lekarzy.

Początkowo sądzono, że to zwykłe przeziębienie, jednak kiedy stan dziewczynki nie poprawiał się skierowano ją na obserwację do szpitala w Żywcu. Tam kolejne badania i niepewność co tak naprawdę dolega Julii. Kiedy okazało się, że przyczyną jest zakażenie krwi natychmiast podjęto decyzję o włączeniu intensywnego leczenia w szpitalu w Bielsku-Białej. Tam zdiagnozowano u Julii ostrą białaczkę limfoblastyczną i przewiezioną ją na oddział onkologiczno-hematologiczny w Zabrzu. Na obecnym etapie dziewczynka poddawana jest specjalistycznemu leczeniu. Przeszła już między innymi chemioterapię, a przed nią jeszcze dalsze etapy leczenia.

Julka jest oczkiem w głowie całej rodziny. Najbardziej lubi czas spędzony na oglądaniu bajek, w tym swojej ulubionej – Myszki Miki. Obok tego także dużo koloruje i chętnie układa puzzle. Choroba Julii wiąże się z częstymi pobytami w szpitalu co niekorzystnie wpływa na dziewczynkę i jej najbliższych. Dodatkowo problem stanowi duża odległość szpitala od miejsca zamieszkania i związane z tym wysokie koszty dojazdu. Wierzymy, że dziewczynka wyzdrowieje i wszystko wróci do normy.

Zachęcamy Państwa do wsparcia Julii i jej rodziny poprzez dokonanie wpłaty na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz przekazanie 1% podatku. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 12.01.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Julia Liszka”