Julia Suchodolska z Myszyńca

Julia Suchodolska z miejscowości Myszyniec to prawdziwa miłośniczka muzyki oraz bardzo towarzyska kilkulatka, której choroba niestety nie pozwala w pełni cieszyć się dzieciństwem. Dolegliwości jakie się z nią wiążą uniemożliwiają dziewczynce wykonywanie takich czynności jak malowanie czy układanie puzzli, do tej pory jednych z ulubionych zajęć Julii. Wszystko za sprawą choroby jaką zdiagnozowano u dziewczynki w 2012 roku- Neuroblastoma wraz z Zespołem Kinsbourne’a.

Wówczas konieczne było przeprowadzenie operacji, a następnie włączenie chemioterapii oraz długotrwałego leczenia sterydami. U Julii występuje drżenie rąk, nóg i gałek ocznych co skutkuje wieloma trudnościami podczas poruszania się i wykonywania codziennych zajęć. Dziewczynka znajduje się pod opieką poradni onkologicznej, uczęszcza do poradni pedagogiczno -psychologicznej jak również terapii sensorycznej. Potrzebuje wielu specjalistów, żeby w pełni powrócić do zdrowia.

Sytuacja w jakiej znalazła się mama Julii wiąże się ze znaczącymi wydatkami ponoszonymi na leczenie dziewczynki. Dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe by maksymalnie zwiększyć szanse Julii na powrót do zdrowia. Zachęcamy do wpłat na indywidualny numer subkonta bądź przekazania jej 1% podatku.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 31.01.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
43 1050 0099 6781 1000 1000 0299
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Julia Suchodolska”