Justyna Tyrtania z Katowic

Justyna Tyrtania to bardzo wszechstronna 16-latka z Katowic. Jako zdrowa nastolatka uwielbiała aktywnie spędzać czas-pływała, jeździła na rowerze i na rolkach, przyodziewała paradne stroje i występowała w zespole mażoretek.

We wrześniu 2010 roku u Justyny zdiagnozowano guza prawej kości piszczelowej-mięsaka kostnopochodnego. Do tej pory przeszła już zabieg wycięcia guza, wszczepienia endoprotezy oraz wielomiesięczną chemioterapię. W sierpniu 2014 doszło do złamania endoprotezy, Justyna przeszła kolejną operację. Rehabilitację trzeba było zacząć od początku… Obecnie jest uczennicą pierwszej klasy liceum ogólnokształcącego, porusza się o kulach i czeka ją długotrwała rehabilitacja.

Koszty leczenia i rehabilitacji Justyny, częste wizyty w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie znacznie przewyższają możliwości finansowe rodziców, którzy poza Justyną wychowują jeszcze 3 dzieci (Michał 17, Karol 15, Julka 8 lat). Dlatego bardzo potrzebna jest Państwa pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer konta Justyny oraz przekazania jej 1% podatku.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 27.03.2015

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Justyna Tyrtania”