Kacper Homik z Jaworzna

Kacper Homik z Jaworzna to nastolatek ujmujący swoją elokwencją i dobrym wychowaniem oraz bardzo pogodnym usposobieniem. Mimo, że od ponad trzech lat walczy z powracającą w kolejnej formie chorobą nowotworową, jest pełen optymizmu i co raz silniej przekonany, że jego przeznaczeniem jest zostać lekarzem. Kacper jest bardzo samodzielny i będąc ciekawym świata wiele czasu spędza ucząc się i pogłębiając wiedzę, a także grając w swoje ulubione gry strategiczne.

Kacper zachorował na ostrą białaczkę limfoblastyczną w lutym 2011 roku. Kiedy, po dwóch latach zmagań, w maju 2013 kończył przyjmować chemię podtrzymującą, radość jego i bliskich była wielka. Niestety okazało się, że trwała ona krótko, gdyż choroba nie dała za wygraną i powróciła ze zdwojona siłą. W styczniu 2014 w trakcie badań kontrolnych zdiagnozowano wznowę szpikowo – jądrową. Kacper przeszedł poważną operację i rozpoczął wyczerpujące organizm leczenie chemioterapią.

Mama Kacpra dzieląc czas między młodszego syna  a opiekę nad Kacprem w szpitalu nie może obecnie podjąć pracy zawodowej, a ciągłe dojazdy bardzo uszczuplają i tak skromny budżet rodziny. Dlatego bardzo prosimy o wsparcie finansowe w tym trudnym dla rodziny momencie.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 09.10.2014

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1%: KRS: 0000248546
cel szczegółowy: „Kacper Homik”