Kacper Jasik z Rybnika

Kacper Jasik to bardzo wesoły i ruchliwy kilkulatek z Rybnika, u którego pod koniec 2014r. wystąpiły kłopoty ze zdrowiem. Wszystko zaczęło się od anemii, która z pozoru nie wydawała się niczym groźnym. Jednak dalsze, bardziej szczegółowe badania wykazały znacznie poważniejszą chorobę-ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie Kacper jest pod opieką lekarzy Chorzowskiego Centrum Pediatrii i Onkologii, gdzie poddawany jest specjalistycznemu leczeniu.

Chłopczyk kiedy tylko pozwala mu na to stan zdrowia, bawi się sterowanymi autkami i urządza samochodowe wyścigi. Jak każdy malec ma również swoje ulubione bajki, wśród których prym wiodą Smerfy. Kacper bardzo chętnie uczestniczy w różnych zabawach, gdzie można wyrazić swoje emocje poprzez wszelkiego rodzaju prace plastyczne. Miejmy nadzieję, że chłopczyk jak najszybciej powróci do zdrowia i rzeczywistości sprzed choroby.

Dla rodziny Kacpra największe wyzwanie stanowią dojazdy do oddalonego o ponad 60 km szpitala. W imieniu rodziny chłopczyka apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe procesu leczenia Kacpra, by maksymalnie zwiększyć jego szanse na wyzdrowienie. Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 14.01.2015

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Kacper Jasik”