Kacper Krawczyk z Brzeźnicy

Kacper Krawczyk jest trzynastoletnim mieszkańcem Brzeźnicy. Chłopczyk urodził się z Zespołem Downa i zmaga się z wieloma problemami zdrowotnymi – ma wrodzoną wadę serca (przeszedł 2 operacje), nie słyszy, nie mówi, ma padaczkę i niedoczynność tarczycy.  1 lutego 2019 roku z powodu wybroczyn na ciele trafił na SOR w Dębicy. Po wykonaniu badań krwi został skierowany na Oddział Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie. Na oddziale u Kacperka została zdiagnozowana ostra białaczka limfoblastyczna, chłopiec jest w trakcie leczenia poddawany jest chemioterapii.

Kacperek bardzo lubi  oglądać bajki, szczególnie Strażaka Sama, Psi Patrol i Boba Budowniczego, oraz grać w piłkę. Dużą radość sprawia mu jazda na traktorku, oraz rowerku trójkołowym .Chłopiec ma starszego 17-letniego brata Adriana

Koszy związane z leczeniem Kacpra stają się sporym obciążeniem dla domowego budżetu, dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie chłopca w drodze o zdrowie. Pomóc można poprzez przekazanie dobrowolnej darowizny na indywidualne subkonto Kacpra oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu chłopczyka i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 29.04.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Kacper KRAWCZYK”