Kacper Olszowski z Bruśnika

Kacper Olszowski jest 15-letnim mieszkańcem Bruśnika. Na początku lutego 2018 roku chłopiec spuchnął na twarzy w okolicy żuchwy, finalnie zdiagnozowano u niego nowotwór dołu skrzydłowo-podniebienia lewego. Kacper przeszedł chemioterapię, protonoterapię, operację usunięcia guza. Kacper ma założoną rurkę tracheostomijną, po operacji doznał porażenia nerwu twarzowego i niedomykania oka lewego. Aktualnie znów przyjmuje chemioterapię. Niezbędne jest także przyjmowanie nierefundowanego leku, którego miesięczny koszt wynosi ponad 4000zł.

Kacper uwielbia zwierzęta, szczególnie psy, jego największą pasją jest muzyka. Marzeniem nastolatka jest przejechać się niemieckim czołgiem (tygrysem) oraz elektryczna deskorolka. Kacper ma trojkę młodszego rodzeństwa – dwóch braci i siostrę, z którymi jest bardzo zżyty.

Apelujemy  do Państwa o wsparcie procesu leczenia chłopca poprzez dokonanie darowizny na jego indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Kacpra i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 29.06.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Kacper OLSZOWSKI”