Kajetan Kieca z Częstochowy

Kajetan Kieca jest uwielbiającym klocki Lego siedmiolatkiem z Częstochowy. Chłopiec zachorował w połowie 2016 roku. Z powodu zmian skórnych trafił początkowo do szpitala w Częstochowie, a następnie został przeniesiony na Oddział Onkologii i Hematologii Dziecięcej w Zabrzu. Tam Kajetan został zdiagnozowany i rozpoznano u niego anemię aplastyczną. W chwili obecnej oczekuje przeszczep szpiku kostnego.

Kajtek ma ostatnio bzika na punkcie karabinków „Nerf”. Bawi się nimi i sam też konstruuje nowe modele z klocków. Potem niczym prawdziwy youtuber nagrywa prezentacje swoich kolekcji. Nie dziwi nikogo taki sposób wyrażania siebie, gdyż Kajtek ma ogromny talent aktorski. Brał już udział w niejednym konkursie recytatorskim. Uwielbia wszelkiego rodzaju walecznych bohaterów jak Batman, czy Spiderman. Chłopiec ma szerokie i coraz to nowsze zainteresowania. Obecnie jednak ma  problemy emocjonalne związane z zaakceptowaniem choroby i rozłąki z młodszą siostrą, z którą jest bardzo związany.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji Kajetana. Każda kwota na tym etapie ma znaczenie. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta i przekazania 1% podatku na rzecz Kajtka. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 16.12.2018

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
cel szczegółowy: „Kajetan Kieca”