Kajetan Kozik z Pszczyny

Kajtek jest wesołym trzylatkiem mieszkającym w Pszczynie. Praktycznie od pierwszych chwil swojego życia, ponure sale szpitalne stały się jego drugim domem, gdyż urodził się ze sporym upośledzeniem obu stóp (stopy końsko-szpotawe). Po serii zabiegów, rehabilitacji i operacji na jednej ze stóp, w końcu mógł cieszyć się, w miarę możliwości, z tak cudownej rzeczy jaką jest chodzenie…. Tak było do kwietnia zeszłego roku, gdy nagle ta cudowna możliwość prysnęła jak bańka mydlana – Kajtek przestał chodzić. Po szeregu badań diagnostycznych i długich pobytach w zamkniętych izolatkach szpitalnych, rodzice chłopca usłyszeli najgorszą i zapewne najsmutniejszą wiadomość w życiu – rozległy guz rdzenia kręgowego ze „złośliwością” trzeciego stopnia.

Życie rodziny od tego czasu wywróciło się do góry nogami. W chwili obecnej chłopiec poddawany jest kolejnemu etapowi chemioterapii. Przed nim jeszcze wiele długich miesięcy w szpitalu, trudnych chwil, rehabilitacji, ale mamy nadzieję, że kiedyś to wszystko minie, będzie tylko złym wspomnieniem. Jak każdy mały chłopczyk Kajtek jest bardzo ciekawy otaczającego go świata. Uwielbia bawić się klockami, rysować oraz grać na perkusji i gitarze.

Rodzice Kajtka wierzą, że z pomocą Boga i ludzi dobrego serca ich syn będzie miał szansę na szczęśliwe życie, będzie mógł nadrobić stracony czas i cieszyć się dalszym dzieciństwem, bez strachu, cierpienia i smutku, dlatego z całego serca proszę o pomoc, o wsparcie dla Kajtka i całej rodziny.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 03.03.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Kajetan KOZIK”