Kamil Sewera z Rudy Śląskiej

Kamil Sewera to czternastolatek, który mieszka w Rudzie Śląskiej. Kamil uwielbia piłkę nożną. Jest nie tylko zagorzałym kibicem, ale także osobiście gra w piłkę w każdej wolnej chwili. Ulubione zajęcia w szkole to oczywiście wychowanie fizyczne, które w pełni ładuje mu „akumulatory”. Kamil uprawia również lekkoatletykę. Jeździ na zawody zdobywając nagrody i liczne dyplomy w biegach.

Chłopak dostał wysokiej temperatury, a na jego ciele pojawiły się plamki, które zaniepokoiły mamę. Udali się natychmiast do lekarza. Od października 2016 roku Kamil znajduje się w Samodzielnym Publicznym Szpitalu Klinicznym Nr 1 w Zabrzu. Po szczegółowych badaniach zdiagnozowano u niego ostrą białaczkę limfoblastyczną. Kamil jest już w trakcie leczenia sterydami i chemią.

Przed tym młodym, ambitnym chłopakiem jeszcze długi etap powrotu do zdrowia. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Kamila. Wspólnie możemy pomóc rodzinie w tej trudnej dla nich sytuacji. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazanie 1% swojego podatku. Za wszelką pomoc i inicjatywy w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 01.12.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „ Kamil Sewera”