Kamila Kozak Tarnobrzega.

Kamila Kozak jest dwunastoletnią mieszkanką Tarnobrzega.

Dziewczynka w grudniu 2018 roku trafiła do szpitala z bardzo silnym bólem brzucha, nerek i wymiotami. Po wykonanym badaniu USG lekarze podejrzewali u Kamili trzecią nerkę. Później nastąpił kolejny atak bólu brzucha, po którym dziewczynka została skierowana do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie została postawiona ostateczna diagnoza: chłoniak burkitta. Obecnie dziewczynka jest w trakcie intensywnej chemioterapii.

Dziewczynka lubi różna zajęcia plastyczne. Kamila uczęszcza do klasy sportowej i bardzo lubi jeździć na rowerze. Interesuje się też modą, ale jej największą pasją jest zdecydowanie pieczenie ciast. Kamilka bardzo lubi spędzać swój wolny czas na tworzeniu różnych słodkości. Kto wie może w przyszłości zostanie znanym cukiernikiem. J

Poza ogromnym stresem związanym z chorobą córeczki, dla rodziny sporą trudnością związaną z leczeniem są  dojazdy do szpitala, które pochłaniają sporą część domowego budżetu,  kolejnym wydatkiem są także niezbędne dla Kamili leki. Zwracamy się zatem do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.01.2019

cel szczegółowy: „Kamila KOZAK”