Kamila Turek z Lubatowej

Kamila Turek to 17-letnia dziewczyna, pochodząca z Lubatowej, lubiąca piesze spacery, pływanie oraz jazdę na rowerze.

Dla Kamili wakacje nie rozpoczęły się wesoło. Wtedy to pojawił się rumień guzowaty, któremu towarzyszyła gorączka oraz ogólne osłabienie. Po badaniu tomografem komputerowym, okazało się, że w śródpiersiu dziewczyny znajduję się jest niepokojąca zmiana. Po dwukrotnej biopsji została potwierdzona choroba – Chłoniak Hodgkina. W grudniu 2018 Kamila rozpoczęła pierwszy cykl chemioterapii. Obecnie kontynuuje leczenie w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie.

Kamila jeszcze się uczy. Jest na profilu fryzjerskim, z czym wiąże swoją przyszłość. Choroba stanęła jednak u bram jej marzeń… Mimo wszystko Kamila jest silna, nie załamuje się i chce walczyć z chorobą.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Kamili i jej rodziny w tym szczególnie trudnym czasie. Pomóc można poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta Kamili oraz poprzez przekazanie 1% podatku na rzecz jej leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia dziewczyny, ale także przyśpieszy jej powrót do domu, gdzie razem ze swoją o 5 lat młodszą siostrą, będzie mogła znów cieszyć się życiem. Za każde okazane wsparcie w imieniu Kamili oraz  rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 31.01.2019

cel szczegółowy: „Kamila TUREK”