Karol Binczyk z Radlina

Karol Binczyk ma 4 latka i pochodzi z Radlina. Dwa lata temu rodzice zaobserwowali u Karolka skłonności do nadmiernego siniaczenia, kaszel, a także niepokojące zmiany wybroczynowe na skórze. W celu zweryfikowania swoich obaw udali się do lekarza, aby wykonać badania kontrolne. W szpitalu klinicznym w Zabrzu we wrześniu 2016 roku zdiagnozowano u niego ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Karolek swoją osobą skradł serce całej rodziny. Jest wesołym i energicznym chłopcem. Z radością poznaje świat poprzez zabawę. Jak każdy chłopczyk w swoim wieku uwielbia szybkie samochody, autobusy i długie pociągi. Chętnie gra w piłkę, a gdy znajdzie wolną chwilę ogląda bajki. Jego faworytem na liście bestsellerów są „Pidżamersi” :)

Koszty związane z leczeniem często przewyższają możliwości zarobkowe rodziców. Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie rodziny w chorobie ich syna wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta chłopczyka oraz przekazując 1% podatku na rzecz Karolka. Przed nim jest jeszcze sporo wyzwań i mnóstwo pięknych marzeń do spełnienia, pomóżmy mu dojść do zdrowia aby mógł zacząć je realizować!

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 10.10.2018

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Karol Binczyk”