Karol Malinowski z Pawłosiowa

Karol Malinowski to sympatyczny 13-nastolatek pochodzący z Pawłosiowa niedaleko Jarosławia. Od kilku ostatnich miesięcy przebywa w Klinice Onkohematologii dziecięcej w Rzeszowie.Niespodziewana wiadomość o chorobie zapoczątkowała niełatwy okres w jego życiu. Codzienność Karola musiała ulec zmianie, przez co z wesołego i otwartego nastolatka stał się bardziej zamknięty w sobie.

Problemy ze zdrowiem u Karola pojawiły się w kwietniu 2016 roku, a diagnozę postawiono trzy miesiące później. U chłopca zdiagnozowano chłoniaka limfoblastycznego. Obecnie Karol jest w trakcie leczenia chemioterapią.

Karol jak każdy dorastający nastolatek ma swoje zainteresowania. Nie jest obcy mu GiMP – program do obróbki zdjęć i tworzenia własnej grafiki. Jego wielką pasją są informatyka i elektronika. Wyróżnia się wśród rówieśników znajomością części komputerowych. Kto wie, czy w przyszłości nie będziemy korzystać z jego pomysłowych wynalazków? :)

Zarówno leczenie, jak i koszty związane z dojazdem do szpitala są bardzo wysokie, dlatego gorąco apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe Karola, aby jak najszybciej mógł wrócić do zdrowia i swojego domu, gdzie czeka na niego o trzy lata starszy brat i 9-letnia siostra. Za wszelkie wsparcie w imieniu Karola i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 18.10.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Karol Malinowski”