Karolinka Sroka z Bobrowej

Karolinka Sroka jest dwuletnią mieszkanką Bobrowej w woj.. podkarpackim. W maju 2018 roku mama zaobserwowała siniaki na nóżkach Karolinki. Po kontrolnej morfologii okazało się, że Karolinka ma bardzo niskie płytki krwi. W trybie pilnym skierowano ją na oddział onkohematologii do Rzeszowa, gdzie finalnie zdiagnozowano przewlekłą pierwotną małopłytkowość immunologiczną . Niestety dziewczynka nie reaguje na żadne leki, w związku z czym bardzo często przebywa na oddziale gdzie podawane są immunoglobuliny.

Karolinka jest niesamowitym dzieckiem, ciągle uśmiechniętym, bardzo żywiołowym, taka maskotka oddziału. Uwielbia zwierzątka i zabawy ze starszym bratem Krzysiem i kuzynami. Wychowywana z samymi chłopcami częściej sięga po traktory niż lalki. Bardzo lubi bawić się ciastoliną.

Karolinka w czasie pobytów w szpitalu bardzo tęskni za ukochanym bratem a on za nią. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki, żeby te rozłąki rodzeństwa trwały jak najkrócej. Zachęcamy do przekazania dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta Karolinki i podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy

*apel powstał w oparciu o dane z dnia 13.09.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL96 1050 0099 6781 1000 1000 0897
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Karolina SROKA”