Kinga Andreasik z Wielopola Skrzyńskiego.

Kinga Andreasik to radosna i pogodna 12-latka z Wielopola Skrzyńskiego.

Pierwsze niepokojące objawy choroby zaczęły się u Kingi w listopadzie 2018 roku. Dziewczynka skarżyła się na ból zęba.  Tuż przed zawodami sportowymi wyczuła u siebie guzek. Po biegach, w których dziewczynka brała udział pojawił się dodatkowo silny ból gardła, który początkowo był leczony syropem oraz antybiotykiem. Mamie dziewczynki nie dawały jednak spokoju guzki, których w kolejnych dniach można było już wyczuć kilka. Dziewczynce wykonano USG węzłów chłonnych, po którym została przewieziona do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie lekarze postawili ostateczną diagnozę: Chłoniak Hodgkina. Kinga obecnie jest w  trakcie chemioterapii.

Kinga bardzo lubi brać udział w kreatywnych warsztatach. Malowanie i rysowanie daje jej dużo radości. Jest bardzo pomysłową dziewczynką, a w jej głowie szybko rodzą się pomysły na piękne prace plastyczne. Kolejnym zainteresowanie dziewczynki jest czytanie książek. Kinga przed choroba często brała udział w zawodach sportowych, a jej ulubioną dyscypliną były biegi. Niestety choroba nie pozwala jej obecnie na kontynuowanie tej pasji.

Przed Kingą i jej rodziną długi proces leczenia. Wspólnie możemy pomóc im w tym trudnym i bardzo wymagającym czasie. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta, na którym gromadzone są środki przeznaczone na pomoc dziewczynce oraz do przekazywanie 1% na rzecz Kingi. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy!

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 31.01.2019

cel szczegółowy: „Kinga ANDREASIK”