Klaudia Sadzisz z miejscowości Szczyty

Klaudia Sadzisz ma 12 lat i pochodzi z miejscowości Szczyty. Wejście w rok 2016 nie był dla Klaudii najszczęśliwszym. Pod koniec grudnia trafiła na SOR w Częstochowskim szpitalu, gdzie po rutynowych badaniach okazało się, że ma guza na śródpiersiu. Została przewieziona do kliniki w Zabrzu na Oddział Onkologii i Neurologii Dziecięcej. Kolejna porcja badań potwierdziła obecność chłoniaka.

Klaudia bardzo lubi tańczyć poza tym chętnie bawi się modą i tworzy bliskim piękne fryzury. Jest bardzo towarzyska i z radością spędza czas z rówieśnikami. Jest także pomocna jeśli chodzi o opiekę nad młodszymi dziećmi, sama ma dziewięcioletnią siostrę Karolinę, z którą miło spędza czas. W szkole uczęszcza na różne kółka zainteresowań i chętnie angażuje się we wszelkie akademie i uroczystości szkolne.

Dla rodziny jest to zupełnie nowa sytuacja, do tej pory nieznane doświadczenie, poważna choroba ukochanej Klaudii. Proces leczenia i dalszej rehabilitacji niesie za sobą ogromne koszty, dlatego też apelujemy do Państwa o pomoc w gromadzeniu środków na indywidualny numer subkonta Klaudii. Za wszelkie wsparcie bardzo dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 02.02.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Klaudia Sadzisz”