Konrad BORTEL

Wiek: 3
Region: Śląsk
Miasto: Tychy

Konrad Bortel pod koniec stycznia 2021 roku zaczął mieć duszności, które nasilały się z każdym dniem. Po konsultacji z pediatrą rodzice z chłopczykiem udali się do szpitala. Tam stwierdzono zapadnięcie się lewego płuca, wypełnienie płynem w opłucnej i przesunięcie serca na prawą stronę klatki piersiowej. Po badaniach okazało się, że Konrad ma dużego guza w śródpiersiu, na brzuchu i nerkach. Jego stan był krytyczny. Chłopczyk przeszedł drenaż lewego płuca, otrzymywał sterydy, aktualnie przyjmuje chemioterapię.
Konradek jest bardzo pozytywnym, , wrażliwym i ciepłym chłopcem. Jest niezwykle empatyczny. Lubi bawić się z innymi dziećmi, sam chętnie organizuje zabawy. Lubi ruch na świeżym powietrzu, jeździć na rowerze i hulajnodze. Jak każdy chłopiec pasjonuje się pojazdami, szczególnie tymi ciężkimi i koparkami. Jego ulubionymi bajkowymi bohaterami są pieski z Psiego Patrolu.
W tym miejscu, w imieniu rodziny chłopca, bardzo prosimy o wsparcie dla Konrada. Każda kwota ma znaczenie i wspiera chłopca na dalszych etapach leczenia.

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.02.2021 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL13 1050 0099 6781 1000 1000 1033
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Konrad BORTEL”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna