Kornelia Knapik z Tychów

Kornelia Knapik to pięcioletnia dziewczynka, która razem z rodzicami mieszka w  Tychach. O jej chorobie rodzina dowiedziała się w  lutym 2019 r., gdy trafiła na SOR  z bólem brzuszka i podejrzeniem stłuczenia żeber. Jednak już pierwsze przeprowadzone badanie USG wykazało zupełnie inną przyczynę – guza prawej nerki. Kornelia została skierowana na Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka im. Św. Jana Pawła II w Katowicach, gdzie finalnie potwierdzono diagnozę – nephroblastoma z przerzutami do węzłów chłonnych. Dziewczynka przeszła pierwszy cykl chemioterapii, aktualnie czeka ma operację usunięcia guza, od której zależne jest dalsze leczenie.

Kornelia bardzo lubi malować i wszelkie prace plastyczne. Pasjonuje się konikami i kucykami – jej ulubiona bajka to Kucyki Pony. Jednak najlepsze zabawy to te z trzyletnią siostrą Konstancją.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Kornelii oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.03.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Kornelia KNAPIK”