Krzyś Zieliński z Kosiny

Krzyś Zieliński to niezwykle dzielny dwulatek, pochodzący z Kosiny – małej miejscowości na Podkarpaciu. Pomimo wielu trudności związanych z pobytem w szpitalu chłopiec jest niezwykle pogodnym i pełnym radości dzieckiem.

Chłopiec zachorował w grudniu 2015 roku – mając zaledwie 10 miesięcy. U Krzysia zdiagnozowano niezwykle złośliwy nowotwór – anaplastyczny chłoniak wielkokomórkowy.  W przypadku chłopca z przerzutami do skóry. Pomimo intensywnej chemioterapii nigdy nie osiągnął remisji. Z tego powodu w listopadzie tego roku Krzyś przeszedł przeszczep szpiku, którego dawcą był brat Franek. Mimo tego choroba nadal postępuje. Chłopiec kontynuuje leczenie w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie.

Krzyś posiada szereg różnych zainteresowań. Jego największą pasją są pojazdy mechaniczne, powietrzne i szynowe. Chłopiec ogląda różnorodne bajeczki i gazetki z tym związane. Bawi się klockami, układa proste puzzle i maluje. Uwielbia spacery na świeżym powietrzu i zabawy z rodzeństwem – ośmioletnim bratem oraz starszymi siostrami.

Jedyną szansą na całkowite wyleczenie Krzysia jest innowacyjny lek – skuteczny, ale zarazem bardzo drogi. Dlatego apelujemy do Państwa o pomoc w walce o powrót do zdrowia Krzysia. Wsparcie możecie Państwo okazywać poprzez dokonywanie wpłaty na indywidualny numer subkonta Krzysia oraz przekazanie 1% podatku na rzecz chłopca. Wesprzyjmy Krzysia i jego rodzinę w tym trudnym okresie, w jakim się znaleźli. Za każde, nawet najmniejsze wsparcie, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 13.01.2017

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Krzyś Zieliński”