Kuba Łuczyński z Sosnowca

Kuba Łuczyński jest 10-letnim mieszkańcem Sosnowca. Choroba chłopca nie dawała żadnych objawów, dopiero kontrolna morfologia krwi wykazała pewne nieprawidłowości. Kuba został skierowany do szpitala na dalszą diagnostykę. Po dwóch dniach pobytu w szpitalu w Sosnowcu chłopiec został przeniesiony do katowickiego szpitala, gdzie postawiono diagnozę: rozrost układu chłonnego – DLCBL IV. Aktualnie Kuba jest w trakcie chemioterapii. Kuba interesuje się marynistyką (historią poszczególnych statków, kolekcjonuje i skleja modele). Fascynuje się historią Titanica, marzy by zwiedzić muzeum Titanica w Belfaście i obejrzeć na dnie wrak statku. W przyszłości chciałby zostać kapitanem statku i zarazem jego konstruktorem. W wolnych chwilach uwielbia lepić z plasteliny, konstruować oraz grać z kolegami w gry komputerowe.

Kubie bardzo ciężko oswoić się z chorobą, szpitalem i rozłąką z bliskimi. Przeżywa każdy kolejny dzień w obawie o to, czy wyzdrowieje i czy wszystko wróci do normalności sprzed czasów choroby. Apelujemy zatem o wsparcie procesu leczenia Kuby poprzez przekazanie dobrowolnej darowizny i podzielenie się podatkiem w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu chłopca i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.01.2020 roku

Warszawa 02-047
Adama Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Kuba Łuczyński”