Kuba Rzenno z Bytomia

Kuba Rzenno jest uwielbiającym sport nastolatkiem z Bytomia. Początki jego choroby  w postaci krwiaka oczodołu nie zapowiadały przyszłej diagnozy, która początkowo była błędna. We wrześniu 2008 roku okazało się, że to ostra białaczka szpikowa. Kuba nieprzerwanie przebywał w reżimie sanitarnym bez kontaktu z innymi dziećmi, a po zachorowaniu na sepsę i wysiękowe zapalenie płuc trafił na OIOM, gdzie przez kilkanaście dni utrzymywany był w śpiączce farmakologicznej.

Kuba to bardzo utalentowany plastycznie chłopiec o ogromnym zamiłowaniu do sportu, a w szczególności do piłki nożnej. Niejednokrotnie wygrywał konkursy plastyczne. Ogromną frajdę i radość sprawiają mu gry komputerowe, a ulubionym bohaterem jest Harry Potter. Największym marzeniem chłopca jest bycie najlepszym piłkarzem świata, gdyż jego idolem jest Ronaldo.

Obecnie Kuba ma problemy z przyswajaniem wiedzy, co wymaga prywatnych korepetycji, a problemy emocjonalne ciągłych spotkań z psychologiem.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Kuby, gdyż zdobyte środki pomogą w dalszej rehabilitacji i wzmocnieniu psychologicznemu chłopca.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 22.11.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Kuba Rzenno”