Lena Bugaj z Czechowic Dziedzic

Lena Bugaj jest czteroletnią mieszkanką Czechowic Dziedzic. U dziewczynki 1 kwietnia 2019 roku zdiagnozowana została ostra białaczka limfoblastyczna z mutacją genetyczną Philadelphia. Postawione rozpoznanie zaskoczyło rodziców, ponieważ Lenka wcześniej praktycznie nie chorowała, była bardzo żywą i aktywną dziewczynką. Obecnie Lena jest w trakcie leczenia na Oddziale Hematologii i Onkologii Dziecięcej Samodzielnego Szpitala Klinicznego nr 1 w Zabrzu  – przyjmuje chemioterapię.

Lenka ma dwuletnią siostrę Nikolę, z którą uwielbia dokazywać. Jest bardzo zżyta z rodziną i najbliższymi, dlatego tak trudno znosi rozstanie z nimi i pobyt w szpitalu. Już nie może doczekać się powrotu do domu.

Choroba Lenki wywróciła do góry nogami życie całej rodziny. Sporym obciążeniem dla domowego budżetu są dojazdy do oddalonego o 100 km szpitala oraz przystosowanie domu i życia codziennego do wymaganych w chorobie sterylnych warunków. Dlatego apelujemy o wsparcie Leny w procesie leczenia poprzez przekazanie darowizny oraz podzielenie się 1% podatku. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o dane z 17.04.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Lena BUGAJ”