Magda Jaromin z Międzyrzecza

Poszukiwany dawca szpiku!!!

Siedmioletnia Magda jest prawdziwą miłośniczką zwierząt. Każde stworzenie, bez względu na wielkość, staje się jej przyjacielem. W szczególności jednak lubi oddawać się zajęciom plastycznym- zwłaszcza malowaniu farbami. Jest wesoła i bardzo towarzyska. Równie chętnie spędza czas ze swoją siostrą Patrycją, z którą śledzą i tworzą historie lalek Barbie.

Magda trafiła do szpitala na początku 2012 roku z objawami podwyższonej temperatury, bólami brzucha i powiększona śledzioną. Niestety, po wykonaniu szczegółowych badań postawiono diagnozę: przewlekła białaczka szpikowa. Dziewczynka z chorobą zmaga się od ponad trzech lat.

Na dzień dzisiejszy rodzice otrzymali informację, że Magda musi być poddana przeszczepowi szpiku kostnego od niespokrewnionego dawcy. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą  o rejestrowanie się do bazy dawców szpiku, ponieważ im większa ilość osób się zgłosi tym większa szansa na to, że wśród Państwa znajdzie  się dawca dla małej Magdy!!! Pomóżmy dziewczynce w zmaganiach z chorobą.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 28.05.2015

Warszawa 02-460, Daimlera 2