Magda Sobczyk z Dąbia

Magda Sobczyk urodziła się w 2010r. jako zdrowe dziecko. W 11-miesiącu życia zdiagnozowano u niej guza mózgu (brodawczak splotu naczyniówkowego komory bocznej prawej). W okresie od maja 2011r. do sierpnia 2011r. przeszła szereg operacji tj. założenie drenażu w główce, usunięcie części guza, założenie zastawki komorowo-otrzewnowej, przełożenie tej zastawki oraz usunięcie pozostałości guza. W 2014r. zastawka była niedrożna i konieczna była kolejna operacja polegająca na wymianie drenu.

Obecnie Magda korzysta z poradni neurochirurgicznej, neurologicznej, endokrynologicznej, laryngologicznej, ortopedycznej, rehabilitacyjnej i okulistycznej (przeszła też operację wydłużenia mięśnia w oku prawym) oraz ma niedowład lewostronny a co za tym idzie krótsze kończyny lewe, dlatego tak ważna dla niej w okresie wzrostu jest systematyczna rehabilitacja.

Koszty leczenia osób chorych onkologiczne, a także koszty rehabilitacji są bardzo wysokie, dlatego Państwa pomoc jest nieodzowna. Przyczyńmy się zatem do tego, aby udało im się wytrwać w tej trudnej życiowej próbie.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 17.12.2018

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
1 % KRS 0000248546
cel szczegółowy: Magda Sobczyk