Maja Krzaczek z Bytomia

Maja Krzaczek jest uroczą czteroletnią mieszkanką Bytomia, u której zdiagnozowano nowotwór złośliwy – neuroblastomę IV stopnia. Nic nie wskazywało na to, jak trudną walkę przyjdzie stoczyć tej małej dziewczynce. Pierwszym objawem choroby, był siniak pod oczkiem, który nie schodził. W lutym 2019 roku lekarze z Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach finalnie postawili diagnozę. Okazało się, że choroba jest już bardzo rozwinięta, z wieloma przerzutami – w mózgu, brzuchu i klatce piersiowej.

Majeczka bardzo lubiła chodzić do przedszkola, teraz tęskni za rówieśnikami. Dziewczynka jest bardzo muzykalna – wiele radości sprawia jej taniec i śpiew. Z chęcią oddaje się też malowaniu. Ma starszego, sześcioletniego brata. Majka to dziewczynka, która swoją energią i radością życia zaraża wszystkich dookoła, a tym samym przyciąga do siebie wiele ludzi.

Maja jest w trakcie chemioterapii, kolejny w planie leczenia jest autoprzeszczep. Niezbędne będzie również  leczenie przeciwciałami anty-GD2, by zwiększyć szansę na pokonanie nowotworu. Niestety ten ostatni etap nie jest refundowany i środki finansowe rodzice muszą pozyskać sami. Jednak potrzebna kwota jest dla nich nieosiągalna, dlatego założona została zbiórka na siepomaga, dla wszystkich, którzy chcieliby wesprzeć rodzinę w tej sytuacji.

Leczenie Majki będzie długotrwałe. Częste dojazdy do szpitala i leki generują spore koszty, dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie dziewczynki. Pomóc można poprzez przekazanie dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta Mai oraz podzielenie się 1% podatku. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o dane z 03.03.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Maja KRZACZEK”