Maja PAĆKOWSKA

Wiek: 9
Region: woj. opolskie
Miasto: Opole

Maja Paćkowska jest pogodną dziewczynką, pomimo choroby, z którą musi się zmierzyć. W połowie września 2020 roku dziewczynce bardzo pogorszył się wzrok. Okulista, do którego trafiła skierował ją do onkologa, skąd trafiła do szpitala. Po badaniach okazało się, że Maja ma nowotwór złośliwy mózgu. Karetką pojechała do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka, gdzie pod koniec września przeszła pierwszą operację usunięcia guza IV komory, a już dwa tygodnie później otrzymała pierwszą chemioterapię. Po pierwszym cyklu Maja mogła wrócić do domu, jednak już 4 dni później bardzo zaczęła ją boleć głowa. Konieczna była kolejna operacja, następne cykle chemioterapii i radioterapia.

Maja jest radosną dziewczynką, przed chorobą była bardzo aktywna, lubiła jeździć na hulajnodze i rolkach oraz inne aktywności na świeżym powietrzu. Dużo czasu spędza na zabawach z ukochanym pieskiem. Jest bardzo opiekuńcza i lubi zwierzątka – marzy o wyjeździe do agroturystyki, żeby móc jeździć konno, karmić zwierzątka i doić krówki. Maja ma starsze rodzeństwo – dwóch braci i siostrę, z którymi jest bardzo zżyta.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji Mai. Dziewczynka prawie nie widzi, co jest ogromnym problemem dla niej i jej najbliższych. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Mai oraz przekazania 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL15105000996781100010000997

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Maja PAĆKOWSKA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna