Maja Witkowska z Radzionkowa

Maja Witkowska to 7-letnia urocza dziewczynka, która całe  życie mieszkała w  Siemianowicach Śląskich, a od dwóch miesięcy w Radzionkowie. Dziewczynka w połowie sierpnia 2019 roku została przyjęta do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka
w Katowicach, ponieważ wyniki morfologii były niepokojące. Niestety, po kolejnych badaniach lekarze postawili diagnozę, która brzmiała – ostra białaczka limfoblastyczna.

Maja od września miała iść do 1 klasy szkoły podstawowej, niestety choroba pokrzyżowała jej plany. Jej największą pasją są prace plastyczne – uwielbia malować. Bardzo lubi także tańczyć i śpiewać, chętnie brała udział w przeróżnych konkursach. Maja ma trzech braci, którzy bardzo ją kochają i za nią tęsknią.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wparcie dla rodziny. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Mai oraz do podzielenia się 1% podatku na rzecz dziewczynki. Za każde okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 03.09.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL91 1050 0099 6781 1000 1000 0890
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Maja WITKOWSKA”