Maja Żarów z Tarnobrzega

Wiek: 3
Region: podkarpackie
Miasto: Tarnobrzeg

Maja Żarów to 2 letnia dziewczynka pochodząca z Tarnobrzega. Przebieg choroby i jej objawy w żaden sposób nie sugerowały jak bardzo może być chora. Przedłużająca się gorączka skłoniła rodziców do interwencji u lekarza pediatry, do którego udali się w lipcu 2019 roku. Zlecił on pilne badanie morfologii krwi. Po uzyskaniu wyników skierował ją do szpitala celem zrobienia specjalistycznych badań. W nim niestety potwierdziła się diagnoza, jaką podejrzewał lekarz prowadzący, a jest nią białaczka limfoblastyczna. Obecnie Maja jest w trakcie chemioterapii.

Ta mała, ale jakże bardzo dzielna dziewczynka ma starszą siostrę Zosię. Pomiędzy siostrami jest ogromna więź. Niestety poprzez pobyt Mai w szpitalu jest im bardzo trudno. Uwielbiają spędzać ze sobą każdą chwilę, mimo niewielkich utarczek pomiędzy nimi. Maja to wielka miłośniczka zwierząt i zabaw na świeżym powietrzu. Być może w przyszłości będzie artystką lub lekarzem, gdyż podczas zabaw z siostrą najczęściej malują lub bawią się w lekarza i dom.

W związku z powyższym apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Majki oraz do przekazania 1 % podatku. Za wszelka pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy. *Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 01.08.2019 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Maja ŻARÓW”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna