Maja Żarów z Tarnobrzega

Maja Żarów to 2 letnia dziewczynka pochodząca z Tarnobrzega. Przebieg choroby i jej objawy w żaden sposób nie sugerowały jak bardzo może być chora. Przedłużająca się gorączka skłoniła rodziców do interwencji u lekarza Pediatry, do którego udali się w lipcu 2019 roku. Zlecił on pilne badanie morfologii krwi. Po uzyskaniu wyników skierował ją do szpitala celem zrobienia specjalistycznych badań. W nim niestety potwierdziła się diagnoza, jaką podejrzewał lekarz prowadzący, a jest nią Białaczka Limfoblastyczna. Obecnie Maja jest  w trakcie chemioterapii.

Ta mała, ale jakże bardzo dzielna dziewczynka ma starszą siostrę Zosię. Pomiędzy siostrami jest ogromna więź. Niestety poprzez pobyt Mai w szpitalu jest im bardzo trudno. Uwielbiają spędzać ze sobą każdą chwilę mimo niewielkich utarczek pomiędzy nimi. Maja to wielka miłośniczka zwierząt i zabaw na świeżym powietrzu. Być może w przyszłości będzie artystką lub lekarzem, gdyż podczas zabaw z siostrą najczęściej malują lub bawią się w lekarza i dom.

W związku z powyższym apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia
i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Majki oraz do przekazania 1 % podatku. Za wszelka pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 01.08.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL75 1050 0099 6781 1000 1000 0887
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Maja ŻARÓW”