Maksymilian Czyjt z Tychów

Maksymilian Czyjt  jest młodym, radosnym i wrażliwym chłopcem z Tych. Interesuje się piłką nożną i jest jednym z wielu kibiców Borussi Dortmund. W wolnych chwilach buduje z klocków LEGO pojazdy do zabawy. Największą radość daje mu gra na XBOX 360. Jego ulubionym zespołem muzycznym jest „Enej”.

Na początku 2014 roku u chłopca zdiagnozowano guza mózgu. Od tego czasu był on hospitalizowany na Oddziale Onkologii, Hematologii i Chemioterapii w Katowicach oraz w Instytucie „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie. Maks jest po pięciu operacjach usunięcia guza, dwóch radioterapiach oraz intensywnej chemioterapii. Od października 2017 r.  jest poddawany leczeniu w Wiedeńskim szpitalu AKH za pomocą protokołu Memmat, którego roczny koszt wynosi około 1 milion zł. Potrzebną kwotę na pierwszy rok leczenia udało się zebrać. Na chwilę obecną chłopiec czuje się dobrze ,a lekarzom udało się zastopować wzrost i rozsiew guza. Kolejne rezonanse i nowe leki pokażą czy nowotwór uda się cofnąć.

Pobyt w Austrii i potrzebne leki niosą ze sobą wysokie koszty, dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie chłopca i jego rodziny. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer Maksa i do podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 02.07.2018

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
1%: KRS: 0000248546
cel szczegółowy: „Maksymilian Czyjt”