Maksymilian Knapek z Mysłowic

Maksymilian Knapek z Mysłowic to ciekawy świata pięcioletni chłopiec. W 2016 roku stwierdzono u niego chorobę nowotworową. Początkowe objawy nie wskazywały na poważną chorobę – zwyczajne infekcje, pojawiające się u każdego małego dziecka. Jednak, gdy okazały się one trudne do wyleczenia i zaczął im towarzyszyć ostry ból nóg, rodzice wzmogli czujność. Niestety nie był to koniec złych wiadomości – Maks trafił na dziecięcy Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii.. Badania przeprowadzone na oddziale wykazały ostrą białaczkę szpikową. Konieczne było podanie chemioterapii, w styczniu 2017 roku Maks miał przeszczep szpiku kostnego. Od tamtej pory jest pod stałą opieką poradni transplantacji szpiku w Poznaniu.

Chłopiec posiada bogatą wyobraźnię na co wskazuje duże zainteresowanie grami planszowymi oraz układaniem puzzli. Ponadto uwielbia, jak każdy mały adept męskiej szkoły, samochody oraz pociągi. Aczkolwiek najbardziej fascynują Maksa wszystkie rzeczy związane z liczbami, skąd wniosek można wysnuć oczywisty – chłopiec ma zadatki na wielkiego matematyka.

Apelujemy do Państwa o wsparcie Maksymiliana, częste podróże na kontrole do Poznania są obciążeniem dla rodziny. Wszystkie wpłaty niosą nieocenioną pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazanie 1% swojego podatku. Za wszelką pomoc i inicjatywy w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 09.09.2018

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Maksymilian Knapek”

WPŁATY Z ZAGRANICY:
IBAN: PL56 1050 0099 6781 1000 1000 0550