Maksymilian Matyja z Tarnowskich Gór

Dla kilkuletniego Maksymiliana Matyja z Tarnowskich Gór największą frajdą jest spędzanie czasu ze zwierzętami. Uwielbia zarówno bawić się z tymi domowymi, jak i odwiedzać te bardziej egzotyczne w zoo, czy zachwycać się prehistorycznymi przenosząc się w świat dinozaurów. Ma 3-letniego brata Wiktora, z którym lubi spędzać czas, najczęściej bawiąc się klockami.

Problemy zdrowotne Maksa rozpoczęły się we wrześniu 2013 roku od zapalenia lewego ucha, które utrzymywało się ponad trzy miesiące, ponieważ chłopiec nie reagował na leczenie. W styczniu 2014 roku stan zdrowia Maksymiliana uległ pogorszeniu – miał wysoką gorączką i był bardzo osłabiony. Szczegółowe badania wykazały obecność dużego guza nosogardła. Po operacyjnym pobraniu wycinka rozpoczęto leczenie za pomocą chemioterapii, której chłopiec poddawany jest do dnia dzisiejszego.

W wyniku choroby Maks stracił wzrok i wiadomo już, że niestety go nie odzyska. Czeka go długotrwała walka z trudną chorobą. Za każde udzielone przez Państwa wsparcie finansowe w postaci wpłaty na podany poniżej numer subkonta bądź przekazany 1% podatku rodzice serdecznie dziękują.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Maksymilian Matyja”