Marcel Urbański z Częstochowy

Marcel Urbański jest trzyletnim mieszkańcem Częstochowy. W kwietniu 2019 roku chłopiec trafił do lekarza z kaszlem i lekkim katarem. Niepokój rodziców wzbudził jedynie twardy, wzdęty brzuszek. Po skierowaniu przez lekarza pediatrę do szpitala na badanie USG jamy brzusznej i wykonaniu morfologii okazało się, że Marcelek ma białaczkę. Chłopczyk trafił na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala, gdzie zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną. Aktualnie Marcel jest na początku leczenia – kończy I etap, w którym przyjmuje sterydy i chemioterapię.

Ulubione zajęcia Marcela to układanie klocków lego Duplo, zabawa autkami, wyklejanie książeczek z naklejkami. Marcelek lubi również układać puzzle oraz oglądać przygody Świnki Peppy i Myszki Mickey. Razem ze starszym bratem rozgrywają mecze w piłkę nożną. Chłopczyk  lubi również zabawy na placu zabaw – szczególnie huśtawki i zjeżdżalnie.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia chłopca. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Marcela oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.05.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Marcel URBAŃSKI”