Marcelina Nowak

Marcelina Nowak to dwuletnia, urocza dziewczynka, która na stałe mieszka w Niemczech, ale obecnie dom zamieniła na oddział onkologii i hematologii dziecięcej zabrzańskiego szpitala . W trakcie urlopu spędzanego u rodziny w Polsce Marcelina zachorowała. W połowie kwietnia powiększył się jej węzeł chłonny na szyi, co diagnozowano jako infekcję Niestety, zaraz po Wielkanocy dziewczynka trafiła do szpitala. Przeprowadzone tam badania i podawane antybiotyki nie przyniosły poprawy. Skierowano ją do dalszej diagnostyki na oddział onkologii i hematologii zabrzańskiego szpitala. Wynik pobranego do badań wycinka nie pozostawił żadnych wątpliwości: nowotwór złośliwy tkanek miękkich – mięsak. Leczenie musiało rozpocząć się natychmiast. Dziewczynka nie mogła wrócić do domu. Marcelinka jest aktualnie w trakcie drugiego cyklu chemioterapii.

Marcelinka bardzo lubi słuchać bajek, oglądać książeczki i kolorować. Uwielbia zabawy i ruch na świeżym powietrzu oraz dokazywanie z rówieśnikami. Od lipca miała pójść do przedszkola i już nie mogła się tego doczekać. Marcelinka ma młodszą siostrzyczkę Maję, za którą bardzo tęskni.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Marcelinki oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.06.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Marcelina NOWAK”