Marcin Pastuszka z Bestwiny

To dwunastoletni chłopiec, który interesuje się motoryzacją ale w niecodziennym wydaniu. Pasjonuje go jazda na quadach i motorowerach. Poza tym,jak większość młodych ludzi w dzisiejszych czasach lubi się sprawdzać grając w różnego rodzaju gry komputerowe. Jest też fanem muzyki rockowej.

Na początku roku 2013 zachorował. Zdiagnozowano u niego guza kości udowej prawej, złośliwy nowotwór kości w związku z czym jest hospitalizowany. Przeszedł już dwie operacje chorej nogi i silną chemioterapie którą nadal kontynuuje. Marcin musi cały czas ostrożnie obchodzić się ze swoją nogą i jeszcze trochę poczekać na realizację swoich pasji. Aktualnie leczy się w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie.
Spore odległości do szpitala są znacznym utrudnieniem dla rodziny. Koszty leczenia osób chorych onkologiczne są bardzo wysokie i przekraczają możliwości finansowe rodziny. Dlatego Prosimy o wsparcie dla Marcina pod numerem konta:

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1 % KRS 0000248546