Marianna Chowaniec – Furman z Sosnowca

Marianna Chowaniec – Furman jest 5-letnią mieszkanką Sosnowca. W sierpniu 2019 roku u dziewczynki wykryto guza mózgu. Marianna przeszła 2 operacje usunięcia guza – niestety guz odrósł do poprzednich rozmiarów. W rozpoznaniu histopatologicznym jest to nowotwór złośliwy ATRT (WHO IV). Aktualnie dziewczynka jest pacjentką na Oddziale Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie przyjmuje chemioterapię. Dodatkowym utrudnieniem w leczeniu jest genetyczna choroba – zespół DiGeorge, z którym dziewczynka zmaga się od urodzenia.

Mania, jak sama mówi o sobie, najbardziej na świecie kocha swojego brata Ignasia. Uwielbia zabawy klockami i lalkami. Z wielkim zainteresowaniem słucha czytanych jej bajek, szczególnie tych o księżniczkach i wróżkach. Lubi też oglądać bajki o dzielnej Vaianie i psotliwej Maszy. Chętnie pomaga mamie w trakcie gotowania i pieczenia. Mania bardzo tęskni za koleżankami i kolegami z przedszkola.

Apelujemy do Państwa o wsparcie leczenia Marianny. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 26.10.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Marianna CHOWANIEC-FURMAN”