Markus Odelga z Jaśkowic

Markus Odelga

Markus Odelga to 6-latek mieszkający w Jaśkowicach. Jest wesołym i sympatycznym dzieckiem, które zawsze chętnie angażuje się we wszystkie zabawy i różnego rodzaju aktywności. Jest bardzo zżyty ze swoim bratem i wspólnie potrafią zamienić codzienną nudę na dzień pełen atrakcji i wrażeń. Pomaga rodzicom w drobnych, domowych obowiązkach, a największą frajdę sprawia Markusowi jeżdżenie z tatą najprawdziwszym traktorem!

W pewnym momencie rodzice zauważyli niepokojące zmiany w dotychczasowym funkcjonowaniu syna. Markus zaczął miewać problemy z równowagą, stracił apetyt, co także niekorzystnie wpłynęło na ogólny stan samopoczucia chłopca. Celem wykonania rutynowych badań rodzice trafili z synem do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Tam wykryto u Markusa guza mózgu i natychmiast podjęto kroki w leczeniu, stosując chemioterapię. Po ukończeniu cyklu w kontrolnych badaniach stwierdzono nawrót choroby.

Informacja o wznowie przygnębiła rodziców, mimo to jednak, nie poddają się i dalej walczą o życie syna! Koszty jakie niesie ze sobą choroba są bardzo wysokie. Ze względu na stałą opiekę i obecność mamy w szpitalu,  cały ciężar opieki nad domem spoczywa w głównej mierze na tacie. Zwracamy się z uprzejmą prośbą o wsparcie finansowe procesu leczenia, a na dalszym etapie i rehabilitacji, wpłacając środki na indywidualny numer subkonta Markusa. W imieniu rodziców serdecznie dziękujemy za okazaną pomoc.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
94 1050 0099 6781 1000 1000 0545
cel szczegółowy: „Markus Odelga”