Marysia Ziółkowska z Zabrza

Marysia Ziółkowska z Zabrza w lipcu 2019 skończyła 6 lat. Krótko po urodzinach zaczęła skarżyć się na sporadyczne i krótko trwające zawroty głowy, szybko się męczyła.  Potem doszło podwójne widzenie, które lekarze korelowali z leczonym zezem. Marysia jest po dwóch operacjach podcięcia wiązadełek gałek ocznych. Kiedy jednak pod koniec sierpnia przestała jeździć na rowerze rodzice mocno się zaniepokoili. Zostali skierowani na SOR do Katowic, gdzie po sześciu godzinach badań, w tym neurologicznych i po tomografi nic nie znaleziono. Kilka dni później Marysia trafiła na odział ogólnopediatryczny w Zabrzu. Tam po tygodniu badań zdecydowano się zrobić rezonans, na którym zaobserwowano patologiczną strukturę obejmującą głównie pień mózgu o charakterze glejaka i orientacyjnych wymiarach 32x20x29mm. Przedstawiane przez lekarzy rokowania są złe, jednak rodzina się nie poddaje i wciąż szuka ratunku dla dziewczynki.

Marysia ma brata bliźniaka, Filipka, z którym jest niesamowicie związana. Bardzo lubi rysować, kocha wszystkie zwierzątka, najbardziej kotki, najmniej pająki. Uwielbia różowy kolor. Lubi oglądać nocne niebo, jeśli nie ma chmur i zwiedzać galaktykę przez aplikację astronomiczną. Jak każde dziecko uwielbia śmiać się i żartować. Jej śmiech jest zaraźliwy.

Zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Można to zrobić wpłacając darowiznę na indywidualny numer subkonta Marysi oraz dzieląc się 1% podatku
w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.10.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL69 1050 0099 6781 1000 1000 0898
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Maria Ziółkowska”