Mateusz Anioł z Nysy

Mateusz Anioł z Nysy od niemal 6 lat zmaga się z chorobą nowotworową. W 2009 roku u nastolatka wykryto guza mózgu, który okazał się przypadkiem nieoperacyjnym. Przez cały ten okres Mateusz pozostawał pod opieką lekarzy. Jednak z czasem okazało się, że guz zaczyna się rozrastać, więc podjęto decyzję o włączeniu do leczenia chemioterapii. Mateusz ma już za sobą intensywną chemioterapię, a przed nim rok podtrzymującej.

Największą pasją Mateusza jest świat informatyki i komputerów. Na bieżąco śledzi wszelkie nowinki techniczne jakie pojawiają się na rynku. Jest zafascynowany nowoczesnymi technologiami, z czym być może zwiąże swoją przyszłość zawodową. Cała rodzina wspiera chłopca i kibicuje mu w procesie leczenia.

Budżet rodziny jest znacznie ograniczony ze względu na sporą odległość jaką muszą pokonać by dotrzeć do szpitala oraz wydatki na zakup leków. Dlatego też apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe procesu leczenia Mateusza. Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Mateusz Anioł”