Mateusz Kaim z Piekar Śląskich

Mateusz Kaim jest sześciolatkiem pochodzącym  z Piekar Śląskich. W ostatnim roku chłopczyk sporadycznie uskarżał się na bóle głowy. W kwietniu 2019 roku dolegliwości się nasiliły, dodatkowo Mateusz zaczął uskarżać się na ból karku, miał problemy z obracaniem głowy. Z tego powodu hospitalizowany  był w Oddziale Chirurgii Urazowej w Piekarach Śląskich. Niestety jego stan zaczął się pogarszać – stwierdzono u niego postępujący niedowład kończyn oraz zaburzenia chodu. Z tego powodu przeniesiono chłopca na Oddział Neurologii Szpitala w Chorzowie, gdzie po wykonanym rezonansie głowy i kręgosłupa oraz biopsji zdiagnozowano wyściółczaka anaplastycznego. Przed Mateuszem długotrwałe leczenie obejmujące chemio i radioterapię oraz rehabilitację.

Marzeniem chłopczyka są podróże, zwiedzanie oraz inne wyjątkowe wyjazdy – np. do parku dinozaurów. Mateusz kolekcjonuje figurki gadów i dinozaurów. Bardzo lubi grać w Minecrafta, a także rozwiązywać rebusy i łamigłówki.

Największą trudnością związaną z chorobą Mateusza jest jego brak samodzielności w poruszaniu się, chłopiec wymaga całodobowej opieki. Mateusza wychowuje tylko mama, która ze względu na chorobę synka musiała zrezygnować  z pracy. Koszty związane z leczeniem są obciążeniem dla domowego budżetu, dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i przyszłej rehabilitacji chłopczyka poprzez przekazanie darowizny na indywidualny numer subkonta Mateusza i podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 28.05.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL98 1050 0099 6781 1000 1000 0861

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Mateusz KAIM”