Mateusz Przewoźnik z Częstochowy

Mateusz Przewoźnik to czternastolatek, który wraz z rodzicami oraz młodszą siostrą mieszka w Częstochowie. Jest bardzo spokojnym, zrównoważonym chłopcem i nadzwyczaj kochanym przez swoich rodziców.

Największym zainteresowaniem Mateusza jest sport, a przede wszystkim siatkówka, piłka ręczna, piłka nożna, pływanie. Pasjonuje się grami komputerowymi, a wolny czas najchętniej spędzał na rolkach bądź desce. Zimą natomiast lubował się jazdą na nartach.

Problemy zdrowotne chłopca zaczęły się w październiku 2012 roku, kiedy to przez dwa tygodnie chorował na infekcje górnych dróg oddechowych. Trafił do Szpitala Wojewódzkiego w Częstochowie z powodu nie ustającej gorączki, tam lekarze skierowali chłopca na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu, gdzie została zdiagnozowana ostra białaczka limfoblastyczna.

Mateusz przeszedł chemioterapię. Czeka go dalsze długotrwałe leczenie, które miejmy nadzieję zakończy się sukcesem i chłopak będzie mógł wrócić do normalnego życia jak jego rówieśnicy.

Koszty leczenia osób chorych onkologiczne są bardzo wysokie, dlatego Państwa pomoc jest nieodzowna. Przyczyńmy się zatem do tego, aby udało im się wytrwać w tej trudnej życiowej próbie.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
1 % KRS 0000248546
cel szczegółowy: Mateusz Przewoźnik