Mateusz RADŁO

Wiek: 4
Region: Śląsk
Miasto: Żywiec

Mateusz Radło jest uroczym chłopcem u którego wykryto rzadki nowotwór – rhabdomyosarcome (RMS typu szkliwiejącego). Chorobę rodzice odkryli przypadkiem – zauważyli guz na lewym udzie synka. Jeszcze tego samego dnia zgłosili się do chirurga, który skierował ich na oddział onkologiczny. Mateusz aktualnie jest pacjentem Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie – przyjmuje chemioterapię i czeka na zabieg chirurgiczny.

Chłopczyk lubi bajki o niezwykłych pieskach z Psiego Patrolu i bohaterach Heidi. Lubi rysować , kolorować i różne zajęcia multimedialne. Bardzo tęskni za bratem, z którym z wielką radością jeździł  na rowerze i grał w piłkę.

Mateusz jest niezwykle dzielnym chłopcem, małym wojownikiem. Powtarza, że będzie walczył i pokona chorobę. My możemy pomóc my w tej bitwie wpłacając środki na jego leczenie i rehabilitację. Można również przekazać 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Mateusza i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 11.04.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL39 1050 0099 6781 1000 1000 1050

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Mateusz RADŁO”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna