Melania Tobojko-Guguła z Mysłowic

Melania Tobojko-Guguła jest 2-letnią mieszkanką Mysłowic. U dziewczynki tuż po urodzeniu wykryto guza jamy brzusznej, pozostawała pod stałą kontrolą Poradni Chirurgii Dziecięcej. W grudniu 2019 roku stan Melani pogorszył się, miała trudności z czynnościami fizjologicznymi –  finalnie rozpoznano guza okolicy przedkrzyżowej – wydzielający guz pochodzenia germinalnego. Aktualnie dziewczynka jest pacjentką Oddziału Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie przyjmuje chemioterapię.

Melania jest bardzo muzykalna – uwielbia tańczyć i śpiewać. Jest wielką fanką Krainy Lodu i jej bohaterek – Elzy i Anny. Przed chorobą była bardzo aktywnym dzieckiem – uwielbiała spacery, zabawy i place zabaw.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Zachęcamy do przekazania darowizn na indywidualny numer subkonta Melani oraz do podzielenia się 1% z podatku. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 24.02.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Melania TOBOJKO – GUGUŁA”