Michalinka Pawłowicz z Katowic

Michalinka Pawłowicz jest 1,5-roczną uśmiechniętą dziewczynką mieszkającą w Katowicach. Przez pierwszy roczek życia była zdrowym i pogodnym dzieckiem. Choroba pojawiła się dopiero w listopadzie 2015 roku. Podejrzanie opuchnięte oczka zaniepokoiły rodziców, którzy razem z Michalinką udali się do pediatry w celu wykluczenia choroby nerek i wątroby. Po wynikach morfologii lekarz natychmiast skierował dziecko do szpitala. Po dokładniejszych badaniach wykryto ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie Michalinka skończyła pierwszy miesiąc chemioterapii i wyszła z bardzo ciężkiego zapalenia jelit. Chemioterapia w jej przypadku będzie nadal kontynuowana.

Misia – tak pieszczotliwie jest nazywana przez rodziców – uwielbia kotki i pieski, a także różnego rodzaju zabawy klockami i kulkami. Wcześniej ulubioną porą dnia były dla niej spacery, ale i w szpitalu nie wyobraża sobie dnia bez patrzenia przez okno. Uśmiecha się do wszystkich, chociaż rozłąka z najbliższą rodziną jest dla niej nie do końca zrozumiała.

Dziewczynka jest na początku swojej walki o powrót do zdrowia. Jednak w tej walce Misia potrzebuje naszej pomocy, dlatego w imieniu jej rodziny zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe. Każda, nawet mała kwota będzie ogromnym wsparciem dla dziewczynki i jej rodziny. Za pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Michalina Pawłowicz”